Blogg

PÅ PLASS IGJEN!

Heihei alle Kjekstad-spillere (og andre ivrige golfere og følgere)!

For en vinter det har vært!! Jeg har vært ufattelig sløv når det gjelder å oppdatere dere med hvordan livet er for tiden, jeg ser jo at mitt siste innlegg er fra november, så her blir det skjerpings utover for min del...


(Bilde: Zoe Fitz-Costa, LETAS 2015)

For å oppsummere litt fra Q-school i desember, så hvilte jeg ikke på laurbærene før julaften frem til 4. januar. Da var det fullt kjør med trening, Gecko Tour og spill på Alcaidesa og San Roque frem til midten av desember. Så bar turen videre til Marrakech. Jeg startet med en suveren runde på -5 og ledet etter første dag. Jeg hadde jo trent i to måneder mentalt for å kjøre på for å vinne hele sulamitten, og frem til jeg slo ut på runde 2 var jeg helt i vinner-modus. Derfra så gikk det på tverke og jeg gikk i forsvarsmodus i stedet. Skal noe lite forsvare seg mot noe stort blir man som regel spist... Det ble jeg. Men så lærer man også så lenge man lever, og siden da har det vært mye mentaltrening rettet mot akkurat slike situasjoner. Hvordan vinne uansett utgangspunkt!

Jeg ble topp-60 i kvalet og fikk dermed LET-medlamskap for 2016, men det er usikkert hvor mange turneringer jeg får. Derfor fokuserer jeg 100% på LET Access i år igjen, med andre mål for øyet ved sesongslutt.

SESONGSTART!
Etter å ha endret litt på Team Bjertnestunet under vinteren med ny svingtrener og mentaltrener har jeg satt sammen et team som kommuniserer med hverandre, ikke bare via meg. Det har ført til noen viktige svingforbedringer og en helt ny plan for den fysiske treningen, samt at alle snakker samme språk når det gjelder det mentale. Kim Røtnes Jensen, min fystrener, snakker jevnlig med min svingtrener Darren Webster-Clarke om stabilisering av sving, økt lengde og skadeforebygging, som utgjør ALL min trening i alle deler av spillet. Det er behagelig å vite at min sving er mer skånsom for kroppen enn før, samtidig som den er mer stabil og gjør at ballen flyr lenger. Ja, den kombinasjonen går ann om man har gjort grunnarbeidet.

Nå sitter jeg i Sør-Frankrike og har akkurat misset cuten i min første LET Access-turnering. Skal jeg være ærlig er jeg jo skuffet, men samtidig så ser jeg hvor vanvittig bra spillet mitt er! Jeg ser tydelig at min sving tåler press, vind og regn, da kula går rett og fint og lenger enn vanlig. Og for min del er det en av hovedårsakene til hvorfor jeg misset cuten i sesongåpningen: Jeg misset FEM greener LANG, fordi jeg ikke klarte å justere meg til de fem meter ekstra jeg har fått takket være hard fysisk trening og høyere ballspeed. Når 8-jernet brått går 135 meter jamført med fjorårets oktober der den gikk 130... Samtidig var ikke puttingen på topp, så det ble en heller laber start. Likevel ser jeg alle delene av spillet som har blitt så vanvittig sterkt, som bunkerslag, chipper og lengre wedger fra 30-100 meter. Mulighetene er der, jeg må bare gripe dem. 

Nå er jeg straks på vei til Orlando for å trene med resten av Team Norway. Der blir jeg møtt av toppforhold, nye køller og min golftrener Darren, og så blir det en steintøff uke med lange dager og høy intensitet på fokus og konsentrasjon. Og om jeg gleder meg!! 

Jeg skal gjøre mitt beste for å oppdatere dere mer på min verden også i år. 

Og mens rangen på Kjekstad nå er åpen reiser jeg til varmere strøk, før også jeg tar turen til Kjekstad for noen timer med rangetrening. 

NÅ STARTER SESONGEN I NORGE!!

-Rach
 

Til bloggens forside

1 kommentar
Roger Sand
10. april 2016 kl. 08:14
Hei Rachei.
Hyggelig og høre fra deg igjen og det virker som du er i mental bra balanse og at livet er greit.
Ønsker og sende deg en hilsen fra en av de gamle gutta som har deg i tankene og ønsker deg alt godt. Ser frem til og ta en prat igjen når vi treffes på Kjekstad.
Vennlig hilsen
Roger.

Din kommentar:

  • (Frivillig, vises ikke)
  • Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.