Banene

Omsorg for banen, del 2

Av: Kjell Birkelund  |  Publisert: 3. juni 2017  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Regel 25.3 - Feil puttingreen, ikke en wedge, vær så snill



Funnet på green 8, Korthullsbanen i dag. Retningen på divoten viser at neste slag gikk mot green på hull 5.



Lander en ball på feil green bruker vi ikke en wedge, men anvender Regel 25.3:
a. Påvirkning Påvirkning fra en feil puttinggreen er til stede når en ball ligger på en feil puttinggreen. Påvirkning av en spillers slagstilling eller område for planlagt sving er i seg selv ikke påvirkning etter denne regelen.
b. Fritak Hvis en spillers ball ligger på en feil puttinggreen, må han ikke spille ballen som den ligger. Han må ta fritak, uten straff, som følger:
Spilleren løfte ballen og droppe den innenfor en køllelengde fra og ikke nærmere hullet enn det nærmeste punktet for fritak, som ikke må være i et hinder eller på en puttinggreen. Når ballen droppes innenfor en køllelengde fra det nærmeste punktet for fritak, må ballen først treffe en del av banen på et sted som unngår påvirkning fra en feil puttinggreen og som ikke er i et hinder og ikke på en puttinggreen. Ballen kan rengjøres når den er løftet etter denne regelen.
STRAFF FOR BRUDD PÅ REGEL: Matchspill – Tap av hull. Slagspill – To slag.
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her