Juniorer

Årsbeste av Kjekstad junior i Titleist finale

Av: Bjørn Lohne  |  Publisert: 2. oktober 2015  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Daniel Barth Aas gikk like så greit første runde i konkurransen 2 under banens par.

Forrige helg ble finalene i årets Titleist tour gjennomført på Kragerø GK.
 
Av forskjellige årsaker, så var det kun en av Kjekstad sine juniorer som kunne gjennomføre hele turneringen finalehelgen. Daniel Barth Aas spiller i klassen Gutter U15 og lå foran helgens finale på 6 plass sammenlagt i Norge. Han har spilt på dette nivået i 7 tidligere turneringer.
 
Daniel reiste ned på onsdag for å gjøre seg kjent med banen og gjennomføre skikkelige innspill.
For de som kjenner banen, så vet de aller fleste at dette er en veldig trang og utfordrende bane, så skikkelig course-mangement er viktig her.
 
Fredag gikk første runde av stabelen og her fikk han virkelig betalt for god planlegging og terping under innspillet. Han endte opp med å gå på to slag under banens par, og ledet alene.
Dag 2 hadde det blåst opp en del, og vind var veldig mye i spill rundt det hele. På banens hull 13, så blir det to baller til skogs, og han må hakke seg ut gjennom lyngen. En lei trippel bogey der, men ender allikevel opp med sterke + 5 for dagen. Ligger da fortsatt i delt ledelse før siste dagen.
 
Siste dag smiler igjen værgudene på sørlandskysten. Lite vind, strålende sol og masse nervøse spillere (og foreldre).
Daniel går i lederball og får veldig mye fokus rundt seg og sitt spill både fra både landslagsledelse og andre ledere. Han leder med ett slag ved runding, men gjør ett par feil som han blir straffet hardt for mot slutten.
Bård Skogen spiller utmerket og tar igjen Daniel på de siste hullene.
Uansett så var dette en utmerket prestasjon av Daniel, og han har befestet sin posisjon blant de aller beste juniorene i Norge.
Denne helgen ble den beste plassering på Titleist Tour i løpet av sesongen, og klatret totalt til et endelig resultat som nummer 4 sammenlagt på OOM for denne klassen. Dette betyr at han allerede er kvalifisert for neste års sesongåpning i den øverste klassen.
 
Resultater;
http://golfbox.no/livescoring/tour/?language=1044#/competition/176134/results/321783
  
Daniel Barth Aas og Tina Mazarino fra Kjekstad GK har nå på bakgrunn av sine resultater denne sesongen blitt inkludert i en gruppe juniorspillere som skal være deler av Norges nye juniorlandslag for spillere mellom 16 og 18 år. Helt eksakt hvordan disse skal fungere og opptre fremover vet vi ikke helt sikkert. Men de skal med på første samling med dette laget i Spania første uken i november.
 
Det som er sikkert er at Kjekstad GK har bitt godt fra seg på juniorsiden i år.
 
Guttenes OOM (G15)
4   plass:               Daniel Barth Aas
34 plass                Casper Andersen
 
Guttenes OOM (G19)
75 plass                Didrik Pedersen
80 plass                Haakon Aasgaard

Jentenes OOM (J15):
6   plass:               Tina Mazarino
7   plass:               Linnea Roka Aardal
15 plass:               Karoline Pedersen

Bilder fra Kragerø GK:
 




  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her