Juniorer

Kjekstad GK sine juniorer biter godt fra seg på Srixon tour

Av: Bjørn Lohne  |  Publisert: 25. juni 2018  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Srixon tour (som er Norges øverste nivå for spillere under 19 år) er allerede godt i gang

Det er spilt 3 turneringer hittil i år. De to første turneringene gikk på Vestlandet.
Sola GK (for guttene) og Stavanger GK (for jentene) arrangerte åpningsturneringene andre helgen i mai.  
I Stavanger, spilte Tina Mazarino godt, og sikret seg årets første pallplass med en finfin 3 plass.
På Sola stilte vi med Daniel Barth Aas og Jonas Lohne i henholdsvis U19 og U15.
Daniel fikk en litt tøff sesongstart, og endte til slutt på en 21 plass. Jonas spilte jevn og fint, og klarte en 12 plass i sin klasse. Begge sikret seg dermed deltakelse i de neste turneringene.
 
Deretter gikk turen til Bergen, hvor en av Norges tøffeste baner (Meland GK) var vertskap.
Bergen viste seg fra sin beste side. Utrolig nok, så var det strålende sol og +25 grader hver eneste dag. På en bane som er bygget for 300 regndager i året, så ble dette meget utfordrende med steinharde fairways, greener og svært krevende spilleforhold.
Men ungdommen vår kjempet seg gjennom, og leverte igjen respektable resultater.
 
Sist helg var guttene våre på spektakulære Norsjø GK i Telemark. Dersom dere ikke har spilt denne banen, så må vi virkelig få anbefale den. Herlige layout med flere vakre «postkort-hull» i idyllisk natur.
Denne gangen, så hadde også Even Holm klart å kvalifisere seg, så Kjekstad stilte med 3 gutter på dette nivået. Det er bra!
Daniel Barth Aas tok årets første pallplass. Han var ett fattig slag unna seieren, men var uansett meget fornøyd med det. Andreplassen sikret han innvielse i WAGR-ranking (World Amatour Golf Ranking) og fast spill resten av sesongen. Even Holm endte til slutt på en respektabel 60 plass i sin debut på dette nivået. I U15-klassen så endte Jonas Lohne på en 14 plass denne gangen.
Jenteklassen spilte enda en gang på Vestlandet. Fana GK var arrangør. Vi stilte kun med Karoline Nordmoen Pedersen, men hun måtte dessverre trekke seg på den andre dagen. Men hun kommer mye sterkere tilbake senere i sesongen.
 
Det er veldig gøy å se at vi sakte men sikkert kommer med flere spillere på dette nivået.
Det spirer godt i klubben vår, og vi ser at juniorsatsingen som bli innlemmet nå i år, med gratis rangeballer, trening inkludert i kontingenten, flere treninger, samt høyt fokus på å få med alle juniorer på flere treninger i uken fungerer. 

Neste Srixon tour er Norgesmesterskapet for juniorer. Dette skal i år arrangeres på Stiklestad GK i Trøndelag første helgen i august.