Turneringer

Nytt handicapsystem fra 2020

Av: Kjell Birkelund  |  Publisert: 10. desember 2019  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Ny info fra NGF. Hva med ikke-godkjente runder? Hvilke registrerte runder blir med som grunnlag videre?

Konverteringen fra EGA Handicap System til World Handicap System (1. mars). Selve konverteringen, det vil si at handicaptellende runder registrert i GolfBox etter EGA Handicap System blir omregnet til WHS, starter lørdag 29. februar og er ferdig i løpet av søndag 1. mars.  Dette betyr at det ikke vil være mulig å registrere handicaptellende runder i GolfBox disse to dagene. Handicaptellende runder som blir spilt i vinter registreres på «gamlemåten» helt frem til og med 28. februar. 
 
Registrerte runder som venter på godkjenning av markør må Handicapkomiteen enten godkjenne eller slette innen 28. februar. Dette er viktig! 
Det står nå 30 registrerte runder å venter på markørens godkjenning. Ta eventuelt kontakt med klubbens hcp-komite for hjelp med å få disse runder godkjent (eller strøket) i god tid før fristen. Kjekstads Hcp-komite kan nås på mail: kbirkelu@online.no
 
Det er de inntil 20 siste rundene (med nok informasjon) registrert i tidsrommet 1. januar 2017 til 28. februar 2020 som blir med i konverteringen og som vil bli brukt for å utregne nytt WHS handicap. Gjør oppmerksom på at runder som kan bli brukt i konverteringen må inneholde minimum informasjon om: • Bruttoscore, alternativt Stableford poengsum, og • Banens par, og • Baneverdi, og • Slopeverdi. 
 
Resultater som bare er registrert med en Stableford poengsum (f.eks. runder spilt i utlandet hvor spilleren bare har registrert poengsummen) blir ikke med i konverteringen.  
 
Spillere skal i løpet av 1. mars eller 2. mars kunne logge seg på GolfBox å se sitt nye handicap.