Turneringer

Info-ark Turneringer 2023

Turneringskomiteen har i år følgende tilbud til deg:
2023-sesongens turneringstilbud
Som før har vi planlagt et godt utvalg turneringer. Det vil bli både singel- og parturneringer.
Hver turnering vil få et eget nyhetsoppslag på hjemmesiden med lenker til påmelding og turneringsbeskrivelser i god tid før selve turneringen. Det vil også bli lagt ut en påminnelse når påmeldingsfristen nærmer seg.
Hvis du ønsker å prøve deg på turneringspill eller aktivt spille turneringer, må du melde deg på for hver turnering via hjemmesidene. Det finnes en egen turneringsliste i Megamenyen under Turneringer. Her vil du også finne en fullstendig beskrivelse av hver enkelt turnering: form, format, turneringsregler, klasser, premiering osv.
Lørdagsgolfen er vårt nyeste tilbud.
Har du lyst på litt golfkonkurranse litt ut på dagen på lørdag? Vi har et «lavprofil-tilbud» til deg.  Vi har satt opp noen turneringer som bør være fristende for alle som kanskje ikke alltid føler seg komfortable med de vanlige konkurransene..
Nyheter og mer om turneringer og spilleformer på vår hjemmeside https://kjekstad-gk.no/
Lørdagsgolfen er vårt nyeste tilbud.
Har du lyst på litt golfkonkurranse litt ut på dagen på lørdag? Vi har et «lavprofil-tilbud» til deg.  Vi har satt opp noen turneringer som bør være fristende for alle som kanskje ikke alltid føler seg komfortable med de vanlige konkurransene. Og så tar flere av dem kortere tid enn en vanlig runde. Særlig det som foregår på korthullsbanen kan være en relativ kort hyggelig adspredelse med sosialt samvær og moro på en lørdag ettermiddag.
13. mai kl 14:00 Scramble på korthullsbanen, 9 hull, Nearest to pin på hull 4
27. mai kl 13:00 Rød/grønn Greensome på hovedbanen
3.juni kl 14:00 Pitch&Put på P&P-banen (korthullsbanen), 9 hull, 50% hcp
20. juli kl 13:00 Feriepairs Fourball på hovedbanen
26. august kl 14:00 Singlespill på korthullsbanen, 9  hull fullt hcp
9. september kl 14:00 Parturnering fourball på korthullsbanen, 9 hull, 90%  hcp
Spesielt for juniorene
Juniorene skal også få sine egne turneringer på Korthullsbanen i år. Foreløpig er det satt av to lørdager til dette. Dette er 17. juni og 5. august.
Og, ikke minst Elg Cup (Narvesentour) 16. september.
Spesielt for seniorene
Lørdag 20.og søndag 21. mai, onsdag 21. juni og torsdag 13. juli er det NSG-turneringer på Kjekstad.

Andre turneringer

I år planlegger vi 2 Parturneringer og 7 Singelturneringer på hovedbanen.
I tillegg kommer selvsagt klubbmesterskapene, Pitch&Put og på hovedbanen.

Onsdag 17. mai spiller vi flaggkonkurranse
Dette er også en single slagkonkurranse med fullt hcp, max slag par + 5, men du avslutter konkurransen når du har brukt opp dine slag, og setter ditt flagg i bakken der siste slag endte.

Lørdag 27. mai inviterer vi til Turneringskomiteens Åpningsturnering
Dette er en single slagkonkurranse med fullt hcp, max slag par + 5, med innlagt longest drive (LD) og nearest to pin (NTP) utfordringer.


Lørdag 10. og søndag 11. juni arrangerer vi Østlandstour
Hensikten med Region Tour er å tilby spillere på nivået under Garmin Norgescup, og spillere som går ut av juniorklassen et godt regionalt turneringstilbud. Callaway Østlandstour er primært en bruttoturnering, men er også åpen for nettospill avhengig av spillerens handicap. Callaway Østlandstour spilles som single slagspill. Nettoklassene spiller single maksimum score (hullets par +5).

Lørdag 24. juni står Feriestarten på programmet

Dette er en single slagkonkurranse med fullt hcp, max slag par + 5, med innlagt longest drive og nearest to pin utfordringer. Det spesielle er at det du presterer av scorer her kan tas med videre til årets sommereclectic.

Sommereclectic 2023 kan du spille så mange ganger du vi fra 1. til 31. juli.
Dine beste hullscorer vil til slutt vise ditt egentlige potensiale. Her vil vi premiere både de beste brutto- og nettoresultatene, så det er muligheter for alle!

Onsdag 20. juli kl 13:00 går Feriepairs av stabelen
Parturnering, to klasser; enten en junior og en voksen, eller to i samme aldersgruppe. NTP og LD!

Lørdag 29. juli er det parturnering; rød/grønn greensome
Denne spilles max score Par+5, med hcp = 50% av spillernes sammenlagte hcp, herrer fra  rød og damer fra grønn tee.

Søndag 6. august legger vi opp til turneringen GREENKEEPER UTFORDRER
Slik har du aldri spilt banen. Og den har aldri vært så vanskelig. Det spilles singlespill, Fullt hcp
Lørdag 12. August: KM Pitch&Putt.
Lørdag 19. og søndag 20. August: Klubbmesterskapene.

Statutter for mesterskapene finner du på hjemmesiden.

Lørdag 2. september er det til for Paal Kjekstads minnepokal
Uten Paal Kjekstads innsats hadde vi neppe hatt noen bane her og ikke noen klubb! Det spilles i en klasse, fullt hcp, max slag par + 5
Lørdag 30. september avslutter vi sesongen med MESTERGOLFEN
Denne er bare åpen for de som har vunnet sin klasse i en turnering i sesongen, «defending master», og inviterte fra klubbens spillergrupper.
Single, 75% hcp, max slag par + 5. Max spillehcp = 36.


Slagspill Max Score, Par + 5
Dette formatet betyr at Maksimum score på ethvert hull er 5 slag over hullets Par.
Det betyr at om du ikke har hullet ut på 4 slag over hullets Par, plukker du opp ballen og noterer 5 slag + hullets Par på scorekortet.
Stableford
Ved Stableford omgjøres din score til poeng. Du får 2 poeng for en hullscore som tilsvarer ditt Netto-Par for dette hullet (Netto Par = Hullets Par + dine tildelte slag).
Scorer du 1 under ditt Netto Par, får du 3 poeng, 2 under 4 poeng. 1 slag over ditt netto par gir 1 poeng osv. Har man brukt opp sine slag (hullets par + tildelte slag) på hullet uten å ha hullet ut, kan man plukke opp ballen og notere en strek (stryk) på scorekortet.
Fourball (Parturnering)
2 spillere på hvert lag. Begge spiller hver sin ball og huller den ut på hvert hull. Den beste av partnernes netto scorer på hullet blir lagets score på hullet.
Kan spilles både som Slagspill Max Score, Par + 5 og Stableford.
Fourball er en trygg og morsom turneringsform.
Greensome (Parturnering)
2 spillere på hvert lag. Dette er en variant av Foursome hvor forskjellen ligger i at begge spillere på hvert lag slår ut hver sin ball. Så velges den ballen man spiller videre på. Den spilleren hvis ball man ikke valgte slår da det neste slaget på ballen, så slår man annenhver gang på ballen, til den er hullet ut.
Dette er veldig gøy og litt sjakk på golfbanen, da det ikke nødvendigvis er den ballen som ble slått ut lengst som er den ballen det lønner seg å spille videre med.
Rød Grønn Greensome (Parturnering.)
Det samme som Greensome, men i denne spiller man (for de fleste) en kortere bane ved at herrer spiller fra Rødt og damer spiller fra Grønt.
Scramble (Parturnering)
2 spillere på hvert lag. Det spilles slik at begge spillerne på hvert lag slår ut hver sin ball. Så velger hvert lag hvilke av sine ballers leie man ønsker å spille videre fra. Her settes ned en peg eller en ballmarkør. Begge spillerne kan nå, i valgfri rekkefølge, spille videre på sine baller fra innenfor 10 cm fra denne peggen/ballmarkøren. Slik fortsetter det til begge ballene er hullet ut, eller den andre spilleren ikke kan oppnå lavere score enn partneren. Kan spilles både som slagspill og stableford.
Flaggturnering
Singelturnering, Slagspill Max Score Par+5.  I denne konkurransen får man utdelt et flagg. Man spiller banen helt vanlig så langt man har slag igjen (Banens Par + tildelte slag). Når disse er brukt opp planter man flagget der ballen ligger i ro etter siste slag. Rekker man rundt hele banen uten å ha brukt opp sine slag, fortsetter man fra hull 1 igjen. Dette er gøy og veldig uformelt.

 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her