Turneringer

Regler Klubbmesterskapene

Klubbmesterskapene i Kjekstad GK

Gjeldende fra 2021, utarbeidet av administrasjonen i samarbeid med Turneringsleder

Spillet
Alle klasser spiller en runde lørdag og en runde søndag.
Det er ingen nedre begrensninger på antall deltagere for at det arrangeres Klubbmesterskap i klassen.
Herre- og dameklassen spiller slagspill brutto (må hulle ut).
Alle andre klasser spiller slagspill, Maksimum score, par + 5, uten hcp.
Ikke delte plasser. Det spilles omspill om førsteplass (sudden death på hull 1, 2, 3, 4, 18). Øvrige plasseringer avgjøres etter «matematisk» metode (beste siste 18, 9, 6, 3, 2, 1). De tre beste i klassene premieres.

Bil og caddie er ikke tillatt.

Klasser
Herrer Junior – 11 - 19 år, Gul tee Damer Junior 11 – 19 år, Rød tee
Herrer 20 – 49 år, Gul tee Damer 20 – 49 år, Rød tee
Old Boys 50 – 69 år, Gul tee Fair Ladies 50 – 69 år, Rød tee
Herrer 70+, Gul tee Damer 70+, Rød tee

Enhver spiller deltar, hvis det ikke gis dispensasjon, i den klassen alder og kjønn tilsier.
  • Old Boys/Fair Ladies kan etter søknad spille i Herre/Dame-klassen
  • Herre/Dame 70+ kan etter søknad spille i Old Boys/Fair Ladies-klassen
  • Juniorer kan søke om dispensasjon til å spille i Herre/Dame-klassen fra det året man fyller 15

Det er turneringskomiteen som godkjenner bytte av klasse.

Kvalifiserte
Medlemmer av Kjekstad Golfklubb, uavhengig av medlemskategori.
Maksimum 120 kan melde seg på totalt. Første mann til mølla, uansett klasse.

Turneringskomiteen kan sette en grense for antall deltakere for å kunne avvikle turneringen på forsvarlig måte. Komiteen kan også bestemme at det blir «cut» for dag 2.
Ved «overtegning» vil prinsippet "første mann til mølla" gjelde.

NIFs regler for barneidrett gjelder, spilleren må derfor minimum fylle 11 år i det aktuelle året. Alle aldre regnes fra det året man fyller år.