Klubben

Spennende aktiviteter for våre juniorer

Av: Bjørn Lohne  |  Publisert: 23. juni 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Tina Mazarino kommer på besøk til våre juniorer

Hei, alle Kjekstadspillere og spesielt til alle dere juniorer som har funnet frem golfkøllene. 

Da jeg ble spurt om jeg kunne komme til Kjekstad og ha et event for juniorjenter og gutter og gjerne jenter i alle aldre, sa jeg selvfølgelig ja. Jeg har vokst opp på Kjekstad og spilt der siden jeg var 6 år. Den gangen var det mest tull, tøys og masse kakao og blåbær på nihullsbanen, sammen med pappa. 

Vi ble fort en gjeng med jenter som trente og spilte sammen.  Det aller morsomste var på varme sommerdager - å spille til hull 10, bade,  og spise noe godt, for etterpå å spille tilbake til klubbhuset. På det meste var vi 30 jenter i trening i alderen 5 - 19 år og vi ble kalt Kjekstadjentene. 3 av oss ble turneringsspillere på det øverste juniornivået i Norge. 2 av jentene reiste til USA på utveksling og tok et år på High School og jeg ble profesjonell golfspiller, som jeg er i dag. Profflivet bestemte jeg meg for allerede da jeg var 10 år da jegfikk min første Hole In One på hull 17. I dag er jeg 22 år og har fått en ganske lang merittliste, både som amatør og proff. Jeg ble Norges Mester i Match spill (senior) som 16 åring, vant OOM Norges Cup samme år og spilte på Team Norway Junior i flere år. Som proff ble jeg i 2020 nr 1 på Miklagard Open og i fjor endte jeg på topp 10 i 6 turneringer på Let Access. I skrivende stund har jeg en 4 plass og en 13 plass hittil i år, men for meg har sesongen akkurat kommet i gang. 

Nå har det jo vært nærmest en golfboom i nesten hele verden etter korona, og det har blitt sånn at før kjente jeg vel alle som spilte på Kjekstad, men nå er det kjempemange nye og det er virkelig gøy. Jeg er jente og heier så klart ekstra mye på jentene. En kamp å kjempe er blant annet fordi at vi får 8 ganger så lite betalt som profesjonell utøver i forhold til hva  guttene får for samme jobben. Det er urettferdig og jeg blir veldig glad for alle jenteinitiativ. Når det er sagt, betyr det ikke at jeg ikke heier på guttene og følger godt med på Viktor, Kofstad, Krogh og de andre. 

Jeg elsker å konkurrere og målet er å komme meg til LPGA. Enn så lenge spiller jeg i Europa, Afrika og det blir muligens noen turer til Asia etterhvert. Det sier seg selv at jeg ikke er mye hjemme, men jeg planlegger å finne tid til en sammenkomst og noen treninger hvor jeg kan fortelle om livet på Kjekstad og livet som proff. For de som vil kan jeg også kan lære bort noen slag, litt tips og triks. Så følg med på Kjekstad sine nettsider og gjerne min Instagram for nærmere informasjon. 

Ser du meg på Kjekstad eller annet sted - kom gjerne bort og slå av en prat. 

Vi ses på tunet:)
Tina Mazarino
@tinamazarino

Profesjonell Golf Spiller
Ladies European Tour 
Let Access Tour 
Sunshine Ladies Tour 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her